четвъртък, 8 октомври 2009 г.

0008: Рецепти за ястия от агнешко месо.

Рецепта за агне на фурна.
 
Продукти по рецептата:
агне - около 12 кг
сол - 10 супени лъжици
черен пипер - 1 чаена чаша
червен пипер - 1 -2  супени лъжици
кимион - 1 -2  супени лъжици
джоджен - 1 -2  супени лъжици
олио - 1 чаена чаша
лук - 3 - 4 глави
Приготвяне на рецептата:

Агнето се нарязва на порции. Всяко парче се посолява, наръсва се с подправките и се поставя в голяма тава. Между месото се поставят нарязани  наедро парчета лук. Поръсва се със 1 чаена чашка олио. Завива се във фолиото. Тавата се слага във фурната и ястието се пече 3 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар