Рецепта за агне на фурна.
Продукти по рецептата:
агне - около 12 кг
сол - 10 супени лъжици
черен пипер - 1 чаена чаша
червен пипер - 1 -2 супени лъжици
кимион - 1 -2 супени лъжици
джоджен - 1 -2 супени лъжици
олио - 1 чаена чаша
лук - 3 - 4 глави
Приготвяне на рецептата:
Агнето се нарязва на порции. Всяко парче се посолява, наръсва се с подправките и се поставя в голяма тава. Между месото се поставят нарязани наедро парчета лук. Поръсва се със 1 чаена чашка олио. Завива се във фолиото. Тавата се слага във фурната и ястието се пече 3 часа.
Продукти по рецептата:
агне - около 12 кг
сол - 10 супени лъжици
черен пипер - 1 чаена чаша
червен пипер - 1 -2 супени лъжици
кимион - 1 -2 супени лъжици
джоджен - 1 -2 супени лъжици
олио - 1 чаена чаша
лук - 3 - 4 глави
Приготвяне на рецептата:
Агнето се нарязва на порции. Всяко парче се посолява, наръсва се с подправките и се поставя в голяма тава. Между месото се поставят нарязани наедро парчета лук. Поръсва се със 1 чаена чашка олио. Завива се във фолиото. Тавата се слага във фурната и ястието се пече 3 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар