Рецепта за агнешко печено - друг, по-сложен вид.
Продукти за рецептата:
агнешко месо - 1.5 кг
ориз - 1 чаена чашка
олио - 3 супени лъжици
червен пипер - 2 супени лъжици
пресен лук - 3 връзки
джоджен - 2 връзки
лимон - 1 бр.
масло - 3 супени лъжици
мащерка,
розмарин,
салвия,
куркума,
чесън
сол,
черен пипер
Приготвяне на рецептата:
Сокът от лимона, олиото, червеният пипер, мащерката, салвията, розмаринът, солта и черният пипер се разбъркват в купичка.
Агнешкото месо се измива и се намазва с подправките. Оставя се за през нощта в хладилника.
Пресният лук и джодженът се нарязват на ситно и се поставят в глинено гювече (може и на фурна, в тава с фолио). Агнешкото месо се поставя отгоре, поръсва се с масло и се доливат 2- 3 чаени чаши гореща вода.
Покрива се с капака и се пече в умерена фурна за 1 час. Изважда се от фурната, поставя се добре измитият ориз, долива се още 1 - 2 чаени чаши гореща вода и пак се запича под капак за още половин час.
Продукти за рецептата:
агнешко месо - 1.5 кг
ориз - 1 чаена чашка
олио - 3 супени лъжици
червен пипер - 2 супени лъжици
пресен лук - 3 връзки
джоджен - 2 връзки
лимон - 1 бр.
масло - 3 супени лъжици
мащерка,
розмарин,
салвия,
куркума,
чесън
сол,
черен пипер
Приготвяне на рецептата:
Сокът от лимона, олиото, червеният пипер, мащерката, салвията, розмаринът, солта и черният пипер се разбъркват в купичка.
Агнешкото месо се измива и се намазва с подправките. Оставя се за през нощта в хладилника.
Пресният лук и джодженът се нарязват на ситно и се поставят в глинено гювече (може и на фурна, в тава с фолио). Агнешкото месо се поставя отгоре, поръсва се с масло и се доливат 2- 3 чаени чаши гореща вода.
Покрива се с капака и се пече в умерена фурна за 1 час. Изважда се от фурната, поставя се добре измитият ориз, долива се още 1 - 2 чаени чаши гореща вода и пак се запича под капак за още половин час.
Няма коментари:
Публикуване на коментар