Рецепта за агнешка дроб чорба
Продукти по рецептата:
агнешки дреболии - 1/2 кг.
ориз - 1 кафена чашка
зелен лук - 6 стръка
моркови - 1 - 2 бр.
1 с.л. брашно
кисело мляко - 1/2 чаена чашка
магданоз - 1/2 връзка
джоджен - 2-3 стръка
черен пипер
лимонтозу - 1 щипка
сол
Приготвяне на рецептата:
В тенджера с вряща вода се слагат агнешките дреболии. Когато дреболиите заврат, се прибавя измития ориз и джоджена.
Щом ориза е почти сварен, се добавя нарязания на ситно зелен лук и настърган на едро ренде морков. Разбърква се.
Прави се застройка от яйцата, киселото мляко, брашното и лимонтозуто. В купичка се разбиват яйцата с щипка лимонтозу. Добавя се брашното и започва да се прибавя по-малко, на тънка струя бульон от супата, като се бърка постоянно.
След това застройката се изсипва при останалата супа и се разбърква. Като възври леко, супата се сваля от огъня.
Супата се поръсва с нарязан на ситно магданоз и с пресен джоджен.
Поднася се гореща като се поръсва с черен пипер или с люта чушка.
По рецепта, от останалото брашно, киселото мляко и яйцата се прави застройката, която може да се сгъсти на огъня, но без да завира. Застройката се прибавя в чорбата при свалянето й от огъня.
Готовата чорба се подправя с черен пипер и ситно нарязан магданоз и джоджен.
Продукти по рецептата:
агнешки дреболии - 1/2 кг.
ориз - 1 кафена чашка
зелен лук - 6 стръка
моркови - 1 - 2 бр.
1 с.л. брашно
кисело мляко - 1/2 чаена чашка
магданоз - 1/2 връзка
джоджен - 2-3 стръка
черен пипер
лимонтозу - 1 щипка
сол
Приготвяне на рецептата:
В тенджера с вряща вода се слагат агнешките дреболии. Когато дреболиите заврат, се прибавя измития ориз и джоджена.
Щом ориза е почти сварен, се добавя нарязания на ситно зелен лук и настърган на едро ренде морков. Разбърква се.
Прави се застройка от яйцата, киселото мляко, брашното и лимонтозуто. В купичка се разбиват яйцата с щипка лимонтозу. Добавя се брашното и започва да се прибавя по-малко, на тънка струя бульон от супата, като се бърка постоянно.
След това застройката се изсипва при останалата супа и се разбърква. Като възври леко, супата се сваля от огъня.
Супата се поръсва с нарязан на ситно магданоз и с пресен джоджен.
Поднася се гореща като се поръсва с черен пипер или с люта чушка.
По рецепта, от останалото брашно, киселото мляко и яйцата се прави застройката, която може да се сгъсти на огъня, но без да завира. Застройката се прибавя в чорбата при свалянето й от огъня.
Готовата чорба се подправя с черен пипер и ситно нарязан магданоз и джоджен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар