Рецепта за агнешко капама
Продукти за 1 порция:
- агнешко месо - 150 г
- масло - 20 г
- брашно - 5 г
- магданоз - 1/4 китка
- джоджен - 1/4 китка
- пресен лук - 4 стръка
- сол
Приготвяне на рецептата:
Месото, измито и нарязано на порции, се задушава, посолява се. Върху него се нарежда нарязан на дълго зеленият лук,върху него магданозът, а отгоре джодженът.
Така нареденото месо се залива с рядка кашица от размитото в студена вода брашно. Ястието ври на тих огън. Ако месото не е увряло, сипва се още малко вода.
През време на варенето се внимава да не се разкашка.
Сервиране:
При поднасяне се подреждат правилно месните порции - върху всяка една от тях се ръсят магданоз и джоджен. Капамата се поднася само на масло.
Продукти за 1 порция:
- агнешко месо - 150 г
- масло - 20 г
- брашно - 5 г
- магданоз - 1/4 китка
- джоджен - 1/4 китка
- пресен лук - 4 стръка
- сол
Приготвяне на рецептата:
Месото, измито и нарязано на порции, се задушава, посолява се. Върху него се нарежда нарязан на дълго зеленият лук,върху него магданозът, а отгоре джодженът.
Така нареденото месо се залива с рядка кашица от размитото в студена вода брашно. Ястието ври на тих огън. Ако месото не е увряло, сипва се още малко вода.
През време на варенето се внимава да не се разкашка.
Сервиране:
При поднасяне се подреждат правилно месните порции - върху всяка една от тях се ръсят магданоз и джоджен. Капамата се поднася само на масло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар