Рецепта за агнешко дроб сарма
Продукти за 1 порция по тази рецепта:
- агнешки дреболии (дроб, сърце, далак, момица) - 200г
- агнешка риза (було) - 50г
- пресен лук - 1/2 връзка
- ориз - 1 супена лъжица
- брашно - 1/2 чаена лъжичка
- яйце - 1/2
- кисело мляко - 2 лъжици
- щипка черен пипер
- щипка червен пипер
- магданоз,
- джоджен,
- сол
Приготвяне на рецептата:
Дреболиите, измити, се варят до омекване. Посоляват се. Лукът, нарязан на дребно, се пържи. Прибавят се нарязаните сварени дреболии.
Като се позадушат, сипва се оризът. Към запръжката се прибавят магданозът и джодженът, нарязани на дребно, и черният пипер.
Залива се с три супени лъжици от бульона, където са врели дреболиите. Като се погълне бульонът, плънката се слага в парче от агнешкото було, което е сложено върху разливна супена лъжица. Последното се сгъва.
Лъжицата се обръща върху тавичка, където ще се пече дроб сармата. С останалия бульон се сипва до малко от половината височина на сармите.
Пече се. Върху сармите се поставя малко масло. Като се запече, върху всяка сарма се залива със заливка, получена от яйцето, киселото мляко и брашното.
Запича се само отгоре. Кипва се 1 кафяна лъжичка масло. Ръси се червен пипер, с което се залива всяка сарма поотделно.
Продукти за 1 порция по тази рецепта:
- агнешки дреболии (дроб, сърце, далак, момица) - 200г
- агнешка риза (було) - 50г
- пресен лук - 1/2 връзка
- ориз - 1 супена лъжица
- брашно - 1/2 чаена лъжичка
- яйце - 1/2
- кисело мляко - 2 лъжици
- щипка черен пипер
- щипка червен пипер
- магданоз,
- джоджен,
- сол
Приготвяне на рецептата:
Дреболиите, измити, се варят до омекване. Посоляват се. Лукът, нарязан на дребно, се пържи. Прибавят се нарязаните сварени дреболии.
Като се позадушат, сипва се оризът. Към запръжката се прибавят магданозът и джодженът, нарязани на дребно, и черният пипер.
Залива се с три супени лъжици от бульона, където са врели дреболиите. Като се погълне бульонът, плънката се слага в парче от агнешкото було, което е сложено върху разливна супена лъжица. Последното се сгъва.
Лъжицата се обръща върху тавичка, където ще се пече дроб сармата. С останалия бульон се сипва до малко от половината височина на сармите.
Пече се. Върху сармите се поставя малко масло. Като се запече, върху всяка сарма се залива със заливка, получена от яйцето, киселото мляко и брашното.
Запича се само отгоре. Кипва се 1 кафяна лъжичка масло. Ръси се червен пипер, с което се залива всяка сарма поотделно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар