Рецепта за агнешко печено - друг вид.
Продукти за рецептата:
агне или агнешко бутче
масло - 1 пакетче
зелен лук - 6-7 връзки
зелен чесън - 1 връзка
червен пипер - 2 супени лъжици
чубрица - 1 супена лъжица
чесън - 2 -3 скилидки
черен пипер
сол
Приготвяне на рецептата:
Агнето или бутчето се почиства и измива. Посолява се. Намазва се с разбитото масло + скилидките чесън, + червения пипер, + чубрицата, + черния пипер.
Поставя се в тава и се налива 1 пръст вода. Месото може да се повдигне на чисти и забелени пръчки за по-добро изпичане.
Пече се на умерен огън, като от време на време се полива с отделения в тавичката сос. Когато месото е почти готово, добавя се нарязания на ситно зелен лук и чесън.
Продукти за рецептата:
агне или агнешко бутче
масло - 1 пакетче
зелен лук - 6-7 връзки
зелен чесън - 1 връзка
червен пипер - 2 супени лъжици
чубрица - 1 супена лъжица
чесън - 2 -3 скилидки
черен пипер
сол
Приготвяне на рецептата:
Агнето или бутчето се почиства и измива. Посолява се. Намазва се с разбитото масло + скилидките чесън, + червения пипер, + чубрицата, + черния пипер.
Поставя се в тава и се налива 1 пръст вода. Месото може да се повдигне на чисти и забелени пръчки за по-добро изпичане.
Пече се на умерен огън, като от време на време се полива с отделения в тавичката сос. Когато месото е почти готово, добавя се нарязания на ситно зелен лук и чесън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар