Рецепта за агнешко бутче - друга.
Продукти по рецептата:
агнешко бутче - 1 бр.
чесън - 2 - 3 големи глави
чесън - 4-5 скилидки
мащерка - 1 връзка
масло - 3 супени лъжици
черен пипер
сол
бяло вино - 1 бутилка
Приготвяне на рецептата:
Смесва се половината масло със солта, черния пипер и начукан чесън. Разбърква се. С тази смес се натрива агнешкото бутче и се поставя в тава. Край него се нареждат нарязани на две глави чесън.
Пече се около 20 минути. Поръсва се бутчето и около него мащерка. Налива се виното, загрято до кипване. Покрива се тавата с фолио. Пече се още 2 3 часа.
Изваждат се агнешкото бутче и главите чесън от тавата. Поставя се тавата на котлон, загрява се соса от печенето. Добавя се останалото масло и изпечения и смачкан чесън и оври докато се сгъсти.
Поднасяне:
Подправяме на вкус със сол и черен пипер и поднасяме соса с бутчето.
Продукти по рецептата:
агнешко бутче - 1 бр.
чесън - 2 - 3 големи глави
чесън - 4-5 скилидки
мащерка - 1 връзка
масло - 3 супени лъжици
черен пипер
сол
бяло вино - 1 бутилка
Приготвяне на рецептата:
Смесва се половината масло със солта, черния пипер и начукан чесън. Разбърква се. С тази смес се натрива агнешкото бутче и се поставя в тава. Край него се нареждат нарязани на две глави чесън.
Пече се около 20 минути. Поръсва се бутчето и около него мащерка. Налива се виното, загрято до кипване. Покрива се тавата с фолио. Пече се още 2 3 часа.
Изваждат се агнешкото бутче и главите чесън от тавата. Поставя се тавата на котлон, загрява се соса от печенето. Добавя се останалото масло и изпечения и смачкан чесън и оври докато се сгъсти.
Поднасяне:
Подправяме на вкус със сол и черен пипер и поднасяме соса с бутчето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар