неделя, 11 октомври 2009 г.

0011: Recepti s agneshko

Рецепта за агнешка плешка
   
Продукти за рецептата:
агнешки дреболии - 1/2 кг
агнешка плешка - 1 брой
зелен лук - 3 връзки
ориз - 1 чаена чаша
сол - 1 -2  супени лъжици
червен пипер
черен пипер
джоджен - 1 -2  супени лъжици
магданоз - 1 връзка
олио - 2 чаени чашки
масло - 1/8 кг.
Приготвяне на рецептата:

Дреболиите се сваряват и се нарязват на дребно. Задушава се в олио зеления лук, добавя се ориза и дреболиите, сол, налива се 2 ч.ч. бульон. След като набъбне ориза се прибавят подправките.

Агнешката плешка се измива. С отворен джоб се осолява отвътре. Пълни се с готовата плънка и се зашива с конец.

Поставя се в тава и се намазва с разтопеното масло и червен пипер. Наливат се 3 чаени чашки от бульона и се покрива с фолио. Пече се на 180 С за около 3 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар