Рецепта за агнешко с ориз
Продукти за 1 порция:
агнешко месо - 150 г
- ориз - 150 г
- масло - 20 г
- черен пипер,
- сол
Приготвяне на рецептата:
Месото се задушава леко. Като се позадуши, се залива с хладка вода и се вари до омекване. В тава се задушава почистеният ориз. Залива се с бульона в отношение 1:3, добавя се сол на вкус. Слага се на фурна заедно с порциите месо.
Пече се, докато бульона се погълне от ориза. При поднасяне се поръсва с черен пипер.
Продукти за 1 порция:
агнешко месо - 150 г
- ориз - 150 г
- масло - 20 г
- черен пипер,
- сол
Приготвяне на рецептата:
Месото се задушава леко. Като се позадуши, се залива с хладка вода и се вари до омекване. В тава се задушава почистеният ориз. Залива се с бульона в отношение 1:3, добавя се сол на вкус. Слага се на фурна заедно с порциите месо.
Пече се, докато бульона се погълне от ориза. При поднасяне се поръсва с черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар