сряда, 14 октомври 2009 г.

0014: Рецепти за ястия от агнешко месо

Рецепта за агнешки котлети (с вино).
 
Продукти за рецептата:
агнешки котлети - 1 кг.
олио - 5 супени лъжици
брашно - 4 супени лъжици
бяло вино - 1 чаена чашка
лимонов сок - 1 супена лъжица
черен пипер
сол
Приготвяне на рецептата:  

Котлетите се начукват с чукче и се запържва в сгорещеното олио. Посоляват се, наръсват се с черен пипер и се заливат с виното.

Задушават се до полуготово състояние. Отцежда се, овалват се в брашно и се пържат в олиото.

Запържва се брашното, добавя се от соса, в който са задушавани котлетите, при постоянно бъркане. Посолява се, полива се с лимоновия сок. Снема се от огъня, след като се сгъсти.

Поднасяне:

Котлетите се сервират топли, залети с направения сос и с гарнитура от задушени зеленчуци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар