Рецепта за агнешки котлети (с вино).
Продукти за рецептата:
агнешки котлети - 1 кг.
олио - 5 супени лъжици
брашно - 4 супени лъжици
бяло вино - 1 чаена чашка
лимонов сок - 1 супена лъжица
черен пипер
сол
Приготвяне на рецептата:
Котлетите се начукват с чукче и се запържва в сгорещеното олио. Посоляват се, наръсват се с черен пипер и се заливат с виното.
Задушават се до полуготово състояние. Отцежда се, овалват се в брашно и се пържат в олиото.
Запържва се брашното, добавя се от соса, в който са задушавани котлетите, при постоянно бъркане. Посолява се, полива се с лимоновия сок. Снема се от огъня, след като се сгъсти.
Поднасяне:
Котлетите се сервират топли, залети с направения сос и с гарнитура от задушени зеленчуци.
Продукти за рецептата:
агнешки котлети - 1 кг.
олио - 5 супени лъжици
брашно - 4 супени лъжици
бяло вино - 1 чаена чашка
лимонов сок - 1 супена лъжица
черен пипер
сол
Приготвяне на рецептата:
Котлетите се начукват с чукче и се запържва в сгорещеното олио. Посоляват се, наръсват се с черен пипер и се заливат с виното.
Задушават се до полуготово състояние. Отцежда се, овалват се в брашно и се пържат в олиото.
Запържва се брашното, добавя се от соса, в който са задушавани котлетите, при постоянно бъркане. Посолява се, полива се с лимоновия сок. Снема се от огъня, след като се сгъсти.
Поднасяне:
Котлетите се сервират топли, залети с направения сос и с гарнитура от задушени зеленчуци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар