Рецепта за агнешко бутче
Продукти за рецептата:
агнешко бутче - 2 кг
агнешки дреболии - 1 кг
пресен лук - 3-4 връзки
спанак - 0.5 кг
пресен джоджен - 1 връзка
ориз - 2 чаени чаши
масло - 2 супени лъжици
олио - 1 и 1/2 чаена чаша
сол
Приготвяне на рецептата:
Агнешките дреболии се измиват добре и се сваряват в подсолена вода до полуготовност. След това бутчето се измива, осолява, надупчва се и се намазва с маслото. Покрива се с алуминиево фолио.
Пече се в по-голяма тава, с малко вода, в умерена фурна. Полива се периодично с отделения сос. Пече се, докато е почти готово.
Отделно се задушават лук, спанак, джоджен и нарязаните дреболии. Разбърква се добре и се задушава за 5 - 10 минути. Добавя се ориза. Посолява се на вкус.
Приготвената смес се изсипва в тавата, долива се вода и се пече до готовност.
Продукти за рецептата:
агнешко бутче - 2 кг
агнешки дреболии - 1 кг
пресен лук - 3-4 връзки
спанак - 0.5 кг
пресен джоджен - 1 връзка
ориз - 2 чаени чаши
масло - 2 супени лъжици
олио - 1 и 1/2 чаена чаша
сол
Приготвяне на рецептата:
Агнешките дреболии се измиват добре и се сваряват в подсолена вода до полуготовност. След това бутчето се измива, осолява, надупчва се и се намазва с маслото. Покрива се с алуминиево фолио.
Пече се в по-голяма тава, с малко вода, в умерена фурна. Полива се периодично с отделения сос. Пече се, докато е почти готово.
Отделно се задушават лук, спанак, джоджен и нарязаните дреболии. Разбърква се добре и се задушава за 5 - 10 минути. Добавя се ориза. Посолява се на вкус.
Приготвената смес се изсипва в тавата, долива се вода и се пече до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар