Рецепта за агнешко с картофи
Продукти за 1 порция:
- агнешко месо - 150 г
- масло - 20 г
- лук - 30г (половин глава)
- картофи - 200 г (2 картофа)
- доматено пюре - 5 г
- домати - 30 г (половин домат)
- червен пипер,
- магданоз,
- сол
Приготвяне на рецептата:
Месото, нарязано на порции се задушава. Слага се лукът на дребно. Като стане розов, ръсят се червеният пипер и доматеното пюре. Посолява се. Залива се с хладка вода.
Ястието ври на тих огън. Като омекне месото, слагат се картофите на кръгове и нарязаните червени домати. Опитва се на сол.
Готовото увряло ястие се поднася поръсено с магданоз. Ако е
приготвено с пресни млади картофи, се ръси с дребно нарязан копър.
Същото ястие може да се приготви без лук и след като се поставят картофите и доматите, да се запече на фурна.
Продукти за 1 порция:
- агнешко месо - 150 г
- масло - 20 г
- лук - 30г (половин глава)
- картофи - 200 г (2 картофа)
- доматено пюре - 5 г
- домати - 30 г (половин домат)
- червен пипер,
- магданоз,
- сол
Приготвяне на рецептата:
Месото, нарязано на порции се задушава. Слага се лукът на дребно. Като стане розов, ръсят се червеният пипер и доматеното пюре. Посолява се. Залива се с хладка вода.
Ястието ври на тих огън. Като омекне месото, слагат се картофите на кръгове и нарязаните червени домати. Опитва се на сол.
Готовото увряло ястие се поднася поръсено с магданоз. Ако е
приготвено с пресни млади картофи, се ръси с дребно нарязан копър.
Същото ястие може да се приготви без лук и след като се поставят картофите и доматите, да се запече на фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар