събота, 17 октомври 2009 г.

0017: Рецепти за ястия от агнешко месо.

Рецепта за агнешко в гърне.
   
Продукти по рецептата:
агнешко месо - 1 кг
пресни малки картофи - 1/2 кг
кисело мляко - 1/2 кг
моркови - 2 - 3 бр.
гъби - 1/3 кг.
зелени чушки - 3 бр.
зелен лук - 2 връзки
чесън - 1 - 2 скилидки
сол
черен пипер
червен пипер
Приготвяне на рецептата:
 
Измива се и се нарязва агнешкото месо. Зеленият лук, морковите, гъбите и чушките се нарязват, а картофите се оставят цели. Продуктите се нареждат в гърне, поставят се чесъна и подправките, залива се с вода и олио.

Слага се в предварително загрята на 250 градуса фурна. Когато месото е почти готово, залива се с киселото мляко и се запича.

Няма коментари:

Публикуване на коментар