Рецепта за агнешко ризото.
Продукти за рецептата:
агнешки дреболии - 1/3 кг.
ориз - 1 и 1/2 чаена чашка
зелен лук - 1 връзка
кромид лук - 1 глава
магданоз - 1/2 връзка
джоджен - 2-3 стръка
олио - 2 - 3 супени лъжици
черен пипер
сол
Приготвяне на рецептата:
Дреболиите се измиват и нарязват наситно. След това се натриват със сол.
Всичко се слага в тенджера с вода и се вари. Пяната се отстранява.
В тавичката се нарязва на ситно кромид лука и се добавят сварените дреболии, измития ориз и се подправя с черен пипер и сол на вкус. Долива се вода или бульон.
Пече се на фурна.
Ризотото се поднася поръсено с нарязан на ситно магданоз и джоджен.
Продукти за рецептата:
агнешки дреболии - 1/3 кг.
ориз - 1 и 1/2 чаена чашка
зелен лук - 1 връзка
кромид лук - 1 глава
магданоз - 1/2 връзка
джоджен - 2-3 стръка
олио - 2 - 3 супени лъжици
черен пипер
сол
Приготвяне на рецептата:
Дреболиите се измиват и нарязват наситно. След това се натриват със сол.
Всичко се слага в тенджера с вода и се вари. Пяната се отстранява.
В тавичката се нарязва на ситно кромид лука и се добавят сварените дреболии, измития ориз и се подправя с черен пипер и сол на вкус. Долива се вода или бульон.
Пече се на фурна.
Ризотото се поднася поръсено с нарязан на ситно магданоз и джоджен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар