вторник, 13 октомври 2009 г.

0013: Рецепти за ястия от агнешко месо.

Рецепта за агнешка яхния.
   
Продукти за рецептата:
агнешко месо - 1 кг
зелен лук - 4 - 5 връзки
масло - 2 супени лъжици
брашно - 1 супена лъжица
червен пипер - 1 чаена лъжичка
кисело мляко
магданоз
сол
Приготвяне на рецептата:

Нарязва се агнешкото месо на ситни парчета и се пържи в маслото. Изважда се месото и в същата мазнина се пържи лука, нарязан на ситно.

Добавят се брашното, червения пипер и агнешкото месо. Долива се с топла вода, така че да се покрие месото. Осолява се навкус и се оставя да ври на тих огън до сваряване на месото.

Когато яхнията е готова се поръсва с магданоз надребно. Поднася се с кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар