Рецепта за агнешка яхния.
Продукти за рецептата:
агнешко месо - 1 кг
зелен лук - 4 - 5 връзки
масло - 2 супени лъжици
брашно - 1 супена лъжица
червен пипер - 1 чаена лъжичка
кисело мляко
магданоз
сол
Приготвяне на рецептата:
Нарязва се агнешкото месо на ситни парчета и се пържи в маслото. Изважда се месото и в същата мазнина се пържи лука, нарязан на ситно.
Добавят се брашното, червения пипер и агнешкото месо. Долива се с топла вода, така че да се покрие месото. Осолява се навкус и се оставя да ври на тих огън до сваряване на месото.
Когато яхнията е готова се поръсва с магданоз надребно. Поднася се с кисело мляко.
Продукти за рецептата:
агнешко месо - 1 кг
зелен лук - 4 - 5 връзки
масло - 2 супени лъжици
брашно - 1 супена лъжица
червен пипер - 1 чаена лъжичка
кисело мляко
магданоз
сол
Приготвяне на рецептата:
Нарязва се агнешкото месо на ситни парчета и се пържи в маслото. Изважда се месото и в същата мазнина се пържи лука, нарязан на ситно.
Добавят се брашното, червения пипер и агнешкото месо. Долива се с топла вода, така че да се покрие месото. Осолява се навкус и се оставя да ври на тих огън до сваряване на месото.
Когато яхнията е готова се поръсва с магданоз надребно. Поднася се с кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар