Рецепта за агнешко задушено.
Продукти по рецептата:
агнешки бут - 3/4 кг
заквасена сметана - 2 чаени чашки
стар лук - 1/2 кг.
бяло вино - 1/2 л.
зелен лук - 2 връзки
пресен спанак - 1/2 кг.
олио - 1 чаена чашка
чесън - 3 скилидки
сол
черен пипер
Приготвяне на рецептата:
Месото се нарязва на дребно, почиства се от мазнина и се подсушава. Старият лук се нарязва на полумесеци, а чесъна - на ситно.
Загрява се олиото на силен огън, месото се запържва от всички страни докато направи коричка.
Добавя се лукът, бърка се, докато потъмнее. Слага се чесъна и се полива с виното. Задушава се на тих огън за около 1 час. Нарязват се зеленият лук и спанака. Лукът се слага 10 минути преди, а спанака 5 минути преди да е готово ястието.
Поднасяне:
Сметаната се посолява и се добавя счукан чесън. Поднася се отделно към всяка порция.
Продукти по рецептата:
агнешки бут - 3/4 кг
заквасена сметана - 2 чаени чашки
стар лук - 1/2 кг.
бяло вино - 1/2 л.
зелен лук - 2 връзки
пресен спанак - 1/2 кг.
олио - 1 чаена чашка
чесън - 3 скилидки
сол
черен пипер
Приготвяне на рецептата:
Месото се нарязва на дребно, почиства се от мазнина и се подсушава. Старият лук се нарязва на полумесеци, а чесъна - на ситно.
Загрява се олиото на силен огън, месото се запържва от всички страни докато направи коричка.
Добавя се лукът, бърка се, докато потъмнее. Слага се чесъна и се полива с виното. Задушава се на тих огън за около 1 час. Нарязват се зеленият лук и спанака. Лукът се слага 10 минути преди, а спанака 5 минути преди да е готово ястието.
Поднасяне:
Сметаната се посолява и се добавя счукан чесън. Поднася се отделно към всяка порция.
Няма коментари:
Публикуване на коментар