петък, 9 октомври 2009 г.

0009: Рецепти за ястия от агнешко месо.

Рецепта за агнешка дроб сарма:

Продукти за рецептата:
дреболии от агне
ориз - 2 чаени чаши
булгур - 2 чаени чаши
пресен лук - 5 връзки
олио - 1 чаена чаша
сол - 1 -2  супени лъжици
вегета - 1 -2  супени лъжици
черен пипер - 1 -2  супени лъжици
много джоджен - 1 -2  супени лъжици
Приготвяне на рецептата:

Дреболиите на агнето се сваряват леко. Нарязват се на ситно. Запържват се ориза и булгура, прибавят се лука и дреболиите, подправките и 12 чаени чаши бульон от дреболиите. Отгоре се завива с булото на агнето. Завива се с фолио. Тавата се слага във фурната и ястието се пече 3 часа. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар