Рецепта за агнешко месо с ориз.
Продукти за рецептата:
агнешко месо - 1/2 кг
ориз - 1 чаена чаша
лапад - 1/3 кг
лук - 10 стръка
олио - 1 кафяна чащка
джоджен
черен пипер
сол
Приготвяне на рецептата:
Агнешкото месо се нарязва на порции. Запържва се в загрятото олио. Добавя се нарязаната бяла част на зеления лук. Запържва се.
Добавят се две чаени чаши вода и зелената част на лука. Задушава до полусваряване на месото. Добавя се около 1 л вода. Като заври слагате ориза и лапада.
Ориза се разварява добре. Ако е нужно добавете още вода. Малко преди да се отстрани от огъня добавете и джоджена.
Продукти за рецептата:
агнешко месо - 1/2 кг
ориз - 1 чаена чаша
лапад - 1/3 кг
лук - 10 стръка
олио - 1 кафяна чащка
джоджен
черен пипер
сол
Приготвяне на рецептата:
Агнешкото месо се нарязва на порции. Запържва се в загрятото олио. Добавя се нарязаната бяла част на зеления лук. Запържва се.
Добавят се две чаени чаши вода и зелената част на лука. Задушава до полусваряване на месото. Добавя се около 1 л вода. Като заври слагате ориза и лапада.
Ориза се разварява добре. Ако е нужно добавете още вода. Малко преди да се отстрани от огъня добавете и джоджена.
Няма коментари:
Публикуване на коментар