вторник, 20 октомври 2009 г.

0020: Рецепти за ястия от агнешко месо.

Рецепта за агнешко месо с ориз.
   
Продукти за рецептата:
агнешко месо - 1/2 кг
ориз - 1 чаена чаша
лапад - 1/3 кг
лук - 10 стръка
олио - 1 кафяна чащка
джоджен
черен пипер
сол
Приготвяне на рецептата:

Агнешкото месо се нарязва на порции. Запържва се в загрятото олио. Добавя се нарязаната бяла част на зеления лук. Запържва се.

Добавят се две чаени чаши вода и зелената част на лука. Задушава до полусваряване на месото. Добавя се около 1 л вода. Като заври слагате ориза и лапада.

Ориза се разварява добре. Ако е нужно добавете още вода. Малко преди да се отстрани от огъня добавете и джоджена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар