Рецепта за агнешка дроб сърма - друг вид.
Продукти за рецептата:
зелен лук - 2 връзки
ориз - 2 чаени чаши
агнешки дреболи - предварително измити, сварени и нарязани на дребно
червен пипер - 1 чаена лъжичка
джоджен
магданоз
олио - 1 супена лъжица
бульон - 4 чаени чашки
За заливката
яйца - 2 броя
кисело мляко - 1 чаена чаша
брашно - 3 супени лъжици
сода за хляб - 1 щипка
Приготвяне на рецептата:
Зеления лук се задушава и се прибавя ориза, нарязаните надребно и сварени предварително дреболии и се разбърква добре.
Прибавя се червения пипер, джоджена, магданоза и горешия бульон (вода) и се изпича във фурна, до златисто.
Застройва се със заливката. Запича се до зачервяване.
Поднася се топла или притоплена.
Няма коментари:
Публикуване на коментар