Рецепта за агнешко грах.
Продукти за рецептата:
агнешко месо - 1 кг
грах - 1/5 кг
лук - 4 глави
магданоз - 1/2 връзка
зехтин
червен пипер лют - 1 чаена чашка
куркума - 1 чаена чашка
кимион - 1 чаена чашка,
червен пипер - 3 супени лъжици
сол
Приготвяне на рецептата:
Лукът се нарязва и се запържва заедно с месото в сгорещения зехтин, докато се поизпари сокът.
Добавят се подправките и солта. Пържи се, докато остане само на мазнина.
Добавя се 1 литър вряща вода. Огънят се намалява и се вари около 35 - 40 минути.
Когато месото се свари, слага се грахът и се вари още десетина минути.
Подправя се с кимион и сол, и се поръсва с нарязан магданоз.
Продукти за рецептата:
агнешко месо - 1 кг
грах - 1/5 кг
лук - 4 глави
магданоз - 1/2 връзка
зехтин
червен пипер лют - 1 чаена чашка
куркума - 1 чаена чашка
кимион - 1 чаена чашка,
червен пипер - 3 супени лъжици
сол
Приготвяне на рецептата:
Лукът се нарязва и се запържва заедно с месото в сгорещения зехтин, докато се поизпари сокът.
Добавят се подправките и солта. Пържи се, докато остане само на мазнина.
Добавя се 1 литър вряща вода. Огънят се намалява и се вари около 35 - 40 минути.
Когато месото се свари, слага се грахът и се вари още десетина минути.
Подправя се с кимион и сол, и се поръсва с нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар