неделя, 1 ноември 2009 г.

0028: Рецепти за ястия от агнешко месо.

Рецепта за агнешко грах.
 
Продукти за рецептата:
агнешко месо - 1 кг
грах - 1/5 кг
лук - 4 глави
магданоз - 1/2 връзка
зехтин
червен пипер лют - 1 чаена чашка
куркума  - 1 чаена чашка
кимион  - 1 чаена чашка,
червен пипер - 3 супени лъжици
сол

Приготвяне на рецептата:
Лукът се нарязва  и се запържва заедно с месото в сгорещения зехтин, докато се поизпари сокът.

Добавят се подправките и солта. Пържи се, докато остане само на мазнина.

Добавя се 1 литър вряща вода. Огънят се намалява и се вари около 35 - 40 минути.

Когато месото се свари, слага се грахът и се вари още десетина минути.

Подправя се с кимион и сол, и се поръсва с нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар