понеделник, 2 ноември 2009 г.

0029: Рецепти за ястия от агнешко месо.

Рецепта за агнешко по селски.

Продукти по рецептата:
агнешки бут - 1 кг
зелен лук - 2 връзки
джоджен - 1 връзка
девесил - 1 връзка
спанак (лапад) - 1/3 кг
картофи -
олио
сол
чер пипер
червен пипер
Приготвяне на рецептата.

Две връзки зелен лук и по една връзка пресен джоджен и девесил се нарязват на ситно. Разстилат се в дълбока тава.

Оформените от агнешки бут порции се потапят в смес от равни части олио, сол, черен и червен пипер.

Мръвките се подреждат върху зеленчуците. Всичко се покрива с дебели листа от спанак.

Заливат се с вода, колкото да се покрият. Тавата се покрива плътно с алуминиево фолио и се слага във фурната. Пече се два часа на умерена температура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар