Рецепта за агнешко по селски.
Продукти по рецептата:
агнешки бут - 1 кг
зелен лук - 2 връзки
джоджен - 1 връзка
девесил - 1 връзка
спанак (лапад) - 1/3 кг
картофи -
олио
сол
чер пипер
червен пипер
Приготвяне на рецептата.
Две връзки зелен лук и по една връзка пресен джоджен и девесил се нарязват на ситно. Разстилат се в дълбока тава.
Оформените от агнешки бут порции се потапят в смес от равни части олио, сол, черен и червен пипер.
Мръвките се подреждат върху зеленчуците. Всичко се покрива с дебели листа от спанак.
Заливат се с вода, колкото да се покрият. Тавата се покрива плътно с алуминиево фолио и се слага във фурната. Пече се два часа на умерена температура.
Продукти по рецептата:
агнешки бут - 1 кг
зелен лук - 2 връзки
джоджен - 1 връзка
девесил - 1 връзка
спанак (лапад) - 1/3 кг
картофи -
олио
сол
чер пипер
червен пипер
Приготвяне на рецептата.
Две връзки зелен лук и по една връзка пресен джоджен и девесил се нарязват на ситно. Разстилат се в дълбока тава.
Оформените от агнешки бут порции се потапят в смес от равни части олио, сол, черен и червен пипер.
Мръвките се подреждат върху зеленчуците. Всичко се покрива с дебели листа от спанак.
Заливат се с вода, колкото да се покрият. Тавата се покрива плътно с алуминиево фолио и се слага във фурната. Пече се два часа на умерена температура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар