Рецепта за агнешко за Великден.
Вкусна и лесна рецепта за Великденско агнешко.
Продукти за рецептата:
агнешко месо - 2- 2,5 кг.
картофи - 1 кг.
зелен лук - 4 - 5 връзки
джоджен - 1 връзка
магданоз - 1 връзка
червено вино - 1 чаена чашка
червен пипер - 1 чаена лъжичка
брашно - 2 супени лъжици
чубрица - 1 чаена лъжичка
вода - 1 чаена чашка
черен пипер
Приготвяне на рецептата:
Агнешкото се почиства и измива добре. Осолява се леко. Правят се разрези с ножа и месото се отделя на парчета.
От червения пипер, брашното, чубрицата и водата се приготвя марина, в която потапяме парчетата агнешко месо и ги подреждаме в тава.
Заливаме с виното и останалата марина. Завиваме тавата с алуминиево фолио и печем около 2 часа на умерено силна фурна.
Картофите се измиват, нарязват и се прибавят в тавата с месото. Пече се вече без фолио.
Нарязва се пресния лук и магданоз и прибавя се в тавата при месото и всичко се разбърква добре.
Запича се още 1 - 2 минути и се сервира.
Вкусна и лесна рецепта за Великденско агнешко.
Продукти за рецептата:
агнешко месо - 2- 2,5 кг.
картофи - 1 кг.
зелен лук - 4 - 5 връзки
джоджен - 1 връзка
магданоз - 1 връзка
червено вино - 1 чаена чашка
червен пипер - 1 чаена лъжичка
брашно - 2 супени лъжици
чубрица - 1 чаена лъжичка
вода - 1 чаена чашка
черен пипер
Приготвяне на рецептата:
Агнешкото се почиства и измива добре. Осолява се леко. Правят се разрези с ножа и месото се отделя на парчета.
От червения пипер, брашното, чубрицата и водата се приготвя марина, в която потапяме парчетата агнешко месо и ги подреждаме в тава.
Заливаме с виното и останалата марина. Завиваме тавата с алуминиево фолио и печем около 2 часа на умерено силна фурна.
Картофите се измиват, нарязват и се прибавят в тавата с месото. Пече се вече без фолио.
Нарязва се пресния лук и магданоз и прибавя се в тавата при месото и всичко се разбърква добре.
Запича се още 1 - 2 минути и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар