неделя, 8 ноември 2009 г.

0032: Рецепти за ястия от агнешко месо.

Рецепта за агнешко за празник.

Продукти за рецептата:
агнешко месо - 1 кг
домати - 4 - 5 бр
лук - 3 глави
моркови - 3 бр
тиквички - 2 бр
пресен лук - 2 стръка
чесън - 6 - 7 скилидки
зелена чушка - 1 бр
червена чушка - 1 бр
червен пипер - 1 супена лъжица
олио - 2 супени лъжици
целина - 1 средна глава
магданоз
Приготвяне на рецептата:

Месото се нарязва на хапки и се запържва в олиото заедно с едро нарязания лук.
Прибавят се нарязаните на кубчета тиквички и морковите на кръгчета и се задушават 5 минути.

Добавя се червен пипер. Прибавят се едро нарязаните обелени домати и чушките, заедно с пресния лук, счуканите скилидки чесън и част от целината.

Задушава за около час на слаб котлон или в гювеч на фурна - докато омекне месото.

Поднася се като се поръсва с магданоз, или листа от целината.

За гарнитура можете да се понесе ориз със зеленчуци или туршия и чаша червено вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар