събота, 24 октомври 2009 г.

0024: Рецепти за ястия от агнешко месо.

Рецепта за агнешко печено - друг вид.

Продукти за рецептата:
агне или агнешко бутче
масло - 1 пакетче
зелен лук - 6-7 връзки
зелен чесън - 1 връзка
червен пипер - 2 супени лъжици
чубрица - 1 супена лъжица
чесън - 2 -3 скилидки
черен пипер
сол
Приготвяне на рецептата:

Агнето или бутчето се почиства и измива. Посолява се. Намазва се с разбитото масло + скилидките чесън, + червения пипер, + чубрицата, + черния пипер.

Поставя се в тава и се налива 1 пръст вода. Месото може да се повдигне на чисти и забелени пръчки за по-добро изпичане.

Пече се на умерен огън, като от време на време се полива с отделения в тавичката сос. Когато месото е почти готово, добавя се нарязания на ситно зелен лук и чесън. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар