събота, 10 октомври 2009 г.

0010: Рецепти за ястия от агнешко месо.


Рецепта за агнешка дроб сърма - друг вид.

Продукти за рецептата:
зелен лук - 2 връзки
ориз - 2 чаени чаши
агнешки дреболи - предварително измити, сварени и нарязани на дребно
червен пипер - 1 чаена лъжичка
джоджен
магданоз
олио - 1 супена лъжица
бульон - 4 чаени чашки
За заливката
яйца - 2 броя
кисело мляко - 1 чаена чаша
брашно - 3 супени лъжици
сода за хляб - 1 щипка
Приготвяне на рецептата:

Зеления лук се задушава и се прибавя ориза, нарязаните надребно и сварени предварително дреболии и се разбърква добре.

Прибавя се червения пипер, джоджена, магданоза и горешия бульон (вода) и се изпича във фурна, до златисто.

Застройва се със заливката. Запича се до зачервяване.

Поднася се топла или притоплена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар