вторник, 6 октомври 2009 г.

0006: Рецепти с агнешко месо.

Рецепта за агнешко капама

Продукти за 1 порция:
- агнешко месо - 150 г
- масло - 20 г
- брашно - 5 г
- магданоз - 1/4 китка
- джоджен - 1/4 китка
- пресен лук - 4 стръка
- сол
Приготвяне на рецептата:

Месото, измито и нарязано на порции, се задушава, посолява се. Върху него се нарежда нарязан на дълго зеленият лук,върху него магданозът, а отгоре джодженът.

Така нареденото месо се залива с рядка кашица от размитото в студена вода брашно. Ястието ври на тих огън. Ако месото не е увряло, сипва се още малко вода.

През време на варенето се внимава да не се разкашка.

Сервиране:

При поднасяне се подреждат правилно месните порции - върху всяка една от тях се ръсят магданоз и джоджен. Капамата се поднася само на масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар