понеделник, 30 ноември 2009 г.

0037: Рецепти за ястия от агнешко месо

Рецепта за агнешко + спанак.
Продукти за рецептата:
агнешко месо - 1,5 - 2 кг
спанак (лопуш, лапад, коприва) - 1 кг
пресен лук - 2 връзки
брашно - 1 супена лъжица
черен пипер - 1чаена лъжичка
червен пипер - 1чаена лъжичка
олио
сол
Приготвяне на рецептата:

След като добре сте измили агнешкото, смесете в отделен съд брашното, черния и червения пипер, и малко вода, за да се получи гъста кашичка.

Объркайте я добре и намажете с нея  месото. Полейте с олио ръцете си и отново хубаво натрийте агнешкото, за да се получи крехка коричка.

В намазана с олио тава, нарежете спанака и зеления лук на ивици около 2 - 3 см. Добавете малко вода. Поставете месото в тавата и отгоре го покрийте с фолио.

Печете в загрята фурна  - 250 градуса в продължение на 1 ч. 30 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар