четвъртък, 26 ноември 2009 г.

0036: Рецепти за ястия от пиле

Рецепта за пиле с чушки и сирене
Продукти за рецептата:    
пилешки гърди - 4 броя, обезкостени
зехтин - 3 супени лъжици
галета - 1/2 чаена чаша
чесън на прах - 1/2 чаени лъжички
сушен риган - 1 чаени лъжички
черен пипер - прясно млян
сол
За соса:
домати - 1 буркан
захар - 1 чаена лъжичка
сушен риган - 1 чаена лъжичка
сушен босилек - 1/2 чаена лъжичка
чесън на прах - 1/2 чаена лъжичка
червени чушки - 1/3 кг
сирене - 100 гр.
Приготвяне на рецептата:    

Начукайте месото. Сгорещете зехтина в тиган на средна температура.
Смесете галетата, ригана и чесъна. Подправете със сол и черен пипер. Оваляйте месото с галетата.

Задушете пилето в зехтина, до златисто, за няколко минути, от всяка страна.
Извадете от тигана и оставете върху хартия, да попие мазнината.

В същия тиган смесете захарта, доматите, босилека, ригана и чесъна. Варете около 10 минути, докато сместа почне да се сгъстява. Поръсете обилно със сол и пипер.

Изсипете соса върху месото. Отгоре подредете по няколко парченца чушка и настържете малко сирене.

В загрята до 180° градуса фурна, печете 1/2 час, докато сиренето се разтопи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар