Рецепта за гювеч от пилешко месо
Продукти за рецептата:
пилешко месо - 1 кг.
домати - 1/3 кг.
печени чушки - 1/3 кг.
картофи - 1/3 кг.
лук - 2 глави
моркови - 2 броя
масло - 50 г.
тиквичка - 1 брой
яйца - 2 броя
сметана - 4 супени лъжици
олио - 3 супени лъжици
лимон - 1 брой
магданоз
черен пипер
сол
Начин на приготвяне на рецептата:
Пилешкото месо се посолява, наръсва с черен пипер и ситно нарязан лук и малко лимонов сок, като се оставя да престои 30 минути.
Нарязва се и се задушава в маслото. Нарязват се на кубчета тиквичката и моркова и се задушават в олиото.
Прибавят се обелените и нарязани на парчета и поръсени с лимон чушки, настърганите домати, сол и така се оставя за 5 - 10 минути на тих огън.
В тава или гювеч се слага месото, зеленчуците и картофите. Пече се 20 - 30 минути във фурна. Наръсва се с магданоз и се залива със смес от яйцата сметаната, малко сол и черен пипер.
Запича се още 10 минути и е готово за сервиране.
Продукти за рецептата:
пилешко месо - 1 кг.
домати - 1/3 кг.
печени чушки - 1/3 кг.
картофи - 1/3 кг.
лук - 2 глави
моркови - 2 броя
масло - 50 г.
тиквичка - 1 брой
яйца - 2 броя
сметана - 4 супени лъжици
олио - 3 супени лъжици
лимон - 1 брой
магданоз
черен пипер
сол
Начин на приготвяне на рецептата:
Пилешкото месо се посолява, наръсва с черен пипер и ситно нарязан лук и малко лимонов сок, като се оставя да престои 30 минути.
Нарязва се и се задушава в маслото. Нарязват се на кубчета тиквичката и моркова и се задушават в олиото.
Прибавят се обелените и нарязани на парчета и поръсени с лимон чушки, настърганите домати, сол и така се оставя за 5 - 10 минути на тих огън.
В тава или гювеч се слага месото, зеленчуците и картофите. Пече се 20 - 30 минути във фурна. Наръсва се с магданоз и се залива със смес от яйцата сметаната, малко сол и черен пипер.
Запича се още 10 минути и е готово за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар