неделя, 6 декември 2009 г.

0039: Рецепти за ястия от агнешко месо.

Рецепта за гювеч с пиле и гъби

Продукти за рецептата:  
пилешко филе - 1/2 кг.
картофи - 5 - 6 броя
ъби печурки - 1/2 кг.
морков - 1 брой
глава лук - 1 брой
заквасена сметана - 1 кофичка
магданоз
чубрица
червен пипер
сол
олио
босилек
розмарин
Начин на приготвяне на рецептата:

Всички продукти наредете на етажи в гювеч и ги покрийте с фолио за печене.

Картофите се обелват, след което се нарязват на средно голени парчета, добавят се нарязаните гъби, моркова и лука.

Нареждат се на етажи, след това се слага нарязаното пиле и подправките, малко олио или масло, вода - около 1/2 кг.

Пече се на 250 градуса и когато заври се оставя за още 1/2 час, след което се изважда от фурната.

Отгоре се изсипва кофичка заквасена сметана, затваря се с капака и се връща във фурната за около 20 минути.

Сервира се с сложите лимон и бяло вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар