tag:blogger.com,1999:blog-41727209814922906562024-02-08T04:45:12.212-08:00Ястия|IastiaРАЗНООБРАЗНИ, ИЗИСКАНИ ЯСТИЯ ОТ НАЦИОНАЛНИТЕ КУХНИ НА ЕВРОПА.Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.comBlogger40125tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-51802222002768400262009-12-09T08:16:00.000-08:002014-10-29T08:17:27.571-07:000040: Рецепти за ястия от агнешко месо:<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко + гъби.<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
агнешко месо - 1.5 кг<br />
гъби печурки - 4 броя<br />
олио - 3-4 супени лъжици<br />
черен пипер - 10-15 зърна<br />
брашно - 2 супени лъжици<br />
девесил - 1 клонка - нарязан<br />
джоджен - листата на 1 стрък - нарязани<br />
куркума - 1 чаена лъжичка<br />
мащерка - 1 щипка<br />
майорана - 1 щипка<br />
чесън на прах - 1 чаена лъжичка<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Месото се нарязва на порции, които се овалват в смес от размитото с вода брашно и подправките.<br />
<br />
Нарежда се в тава, поръсва се с олиото и се долива около 1 и 1/2 чаена чаша вода.<br />
<br />
Покрива се с фолио и се пече в загрята фурна на 180 С.<br />
<br />
След около 1 час и 40 минути се слагат нарязаните печурки и се пече още около 30 минути.<br />
<br />
После фолиото се маха и месото се доизпича за 10 минути до зачервяване.<br />
<br />
Сервира се с картофи, ориз или друга гарнитура по избор.<br />
<div>
<br /></div>
</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-89237454474398783562009-12-06T17:50:00.000-08:002014-10-29T07:51:48.855-07:000039: Рецепти за ястия от агнешко месо.<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за гювеч с пиле и гъби<br />
<br />
Продукти за рецептата: <br />
пилешко филе - 1/2 кг.<br />
картофи - 5 - 6 броя<br />
ъби печурки - 1/2 кг.<br />
морков - 1 брой<br />
глава лук - 1 брой<br />
заквасена сметана - 1 кофичка<br />
магданоз<br />
чубрица<br />
червен пипер<br />
сол<br />
олио<br />
босилек<br />
розмарин<br />
Начин на приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Всички продукти наредете на етажи в гювеч и ги покрийте с фолио за печене.<br />
<br />
Картофите се обелват, след което се нарязват на средно голени парчета, добавят се нарязаните гъби, моркова и лука.<br />
<br />
Нареждат се на етажи, след това се слага нарязаното пиле и подправките, малко олио или масло, вода - около 1/2 кг.<br />
<br />
Пече се на 250 градуса и когато заври се оставя за още 1/2 час, след което се изважда от фурната.<br />
<br />
Отгоре се изсипва кофичка заквасена сметана, затваря се с капака и се връща във фурната за около 20 минути.<br />
<br />
Сервира се с сложите лимон и бяло вино.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-33045531017267474472009-12-05T17:48:00.000-08:002014-10-29T07:48:41.467-07:000038: Рецепти за ястия от пилешко месо.<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за гювеч от пилешко месо<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
пилешко месо - 1 кг.<br />
домати - 1/3 кг.<br />
печени чушки - 1/3 кг.<br />
картофи - 1/3 кг.<br />
лук - 2 глави<br />
моркови - 2 броя<br />
масло - 50 г.<br />
тиквичка - 1 брой<br />
яйца - 2 броя<br />
сметана - 4 супени лъжици<br />
олио - 3 супени лъжици<br />
лимон - 1 брой<br />
магданоз<br />
черен пипер<br />
сол<br />
Начин на приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Пилешкото месо се посолява, наръсва с черен пипер и ситно нарязан лук и малко лимонов сок, като се оставя да престои 30 минути.<br />
<br />
Нарязва се и се задушава в маслото. Нарязват се на кубчета тиквичката и моркова и се задушават в олиото.<br />
<br />
Прибавят се обелените и нарязани на парчета и поръсени с лимон чушки, настърганите домати, сол и така се оставя за 5 - 10 минути на тих огън.<br />
<br />
В тава или гювеч се слага месото, зеленчуците и картофите. Пече се 20 - 30 минути във фурна. Наръсва се с магданоз и се залива със смес от яйцата сметаната, малко сол и черен пипер.<br />
<br />
Запича се още 10 минути и е готово за сервиране.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-54397941877086914662009-11-30T07:17:00.000-08:002014-10-29T07:18:12.300-07:000037: Рецепти за ястия от агнешко месо<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко + спанак.<br />
Продукти за рецептата:<br />
агнешко месо - 1,5 - 2 кг<br />
спанак (лопуш, лапад, коприва) - 1 кг<br />
пресен лук - 2 връзки<br />
брашно - 1 супена лъжица<br />
черен пипер - 1чаена лъжичка<br />
червен пипер - 1чаена лъжичка<br />
олио<br />
сол<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
След като добре сте измили агнешкото, смесете в отделен съд брашното, черния и червения пипер, и малко вода, за да се получи гъста кашичка.<br />
<br />
Объркайте я добре и намажете с нея месото. Полейте с олио ръцете си и отново хубаво натрийте агнешкото, за да се получи крехка коричка.<br />
<br />
В намазана с олио тава, нарежете спанака и зеления лук на ивици около 2 - 3 см. Добавете малко вода. Поставете месото в тавата и отгоре го покрийте с фолио.<br />
<br />
Печете в загрята фурна - 250 градуса в продължение на 1 ч. 30 мин.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-6992999246834469932009-11-26T18:16:00.000-08:002014-10-29T07:16:44.006-07:000036: Рецепти за ястия от пиле<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за пиле с чушки и сирене<br />
Продукти за рецептата: <br />
пилешки гърди - 4 броя, обезкостени<br />
зехтин - 3 супени лъжици<br />
галета - 1/2 чаена чаша<br />
чесън на прах - 1/2 чаени лъжички<br />
сушен риган - 1 чаени лъжички<br />
черен пипер - прясно млян<br />
сол<br />
За соса:<br />
домати - 1 буркан<br />
захар - 1 чаена лъжичка<br />
сушен риган - 1 чаена лъжичка<br />
сушен босилек - 1/2 чаена лъжичка<br />
чесън на прах - 1/2 чаена лъжичка<br />
червени чушки - 1/3 кг<br />
сирене - 100 гр.<br />
Приготвяне на рецептата: <br />
<br />
Начукайте месото. Сгорещете зехтина в тиган на средна температура.<br />
Смесете галетата, ригана и чесъна. Подправете със сол и черен пипер. Оваляйте месото с галетата.<br />
<br />
Задушете пилето в зехтина, до златисто, за няколко минути, от всяка страна.<br />
Извадете от тигана и оставете върху хартия, да попие мазнината.<br />
<br />
В същия тиган смесете захарта, доматите, босилека, ригана и чесъна. Варете около 10 минути, докато сместа почне да се сгъстява. Поръсете обилно със сол и пипер.<br />
<br />
Изсипете соса върху месото. Отгоре подредете по няколко парченца чушка и настържете малко сирене.<br />
<br />
В загрята до 180° градуса фурна, печете 1/2 час, докато сиренето се разтопи.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-12000175006972936862009-11-23T07:14:00.000-08:002014-10-29T07:15:19.266-07:000035: Рецепти за ястия от агнешко месо<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко с ориз + спанак.<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
агнешко месо - 1/2 кг<br />
спанак - 1/2 кг<br />
домати - 2 - 3 броя<br />
лук - 2 глави<br />
зелен лук - 1 връзка<br />
ориз - 1 чаена чаша<br />
червен пипер - 1 чаена лъжичка<br />
джоджен - 1 супена лъжица<br />
сол<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Месото се нарязва на порции и се сварява. Бульонът се прецежда. През това време се задушава ситно нарязаният лук в малко олио, вода и сол.<br />
<br />
Когато омекне се добавя измитият ориз и леко се запържва. Слага се червения пипер. Слагат се 4 чаена чаша от бульона, месото и нарязаният спанак.<br />
<br />
Когато ориза е готов се добавят нарязаните на дребно домати. Вари се докато омекнат. Накрая се прибавя и джоджена. </div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-26153433377865116092009-11-23T07:13:00.000-08:002014-10-29T07:14:10.475-07:000034: Рецепти за ястия от пиле<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за пиле с гъби<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
пилешко филе - 1/2 кг<br />
печурки - 1/2 кг<br />
подправка за пиле - 3-4 супени лъжици<br />
олио - 6-7 супени лъжици<br />
сол<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Нарязва се пилешкото филе на парчета. Поставя се в тава. Измиват се гъбите, като се нарязват наедро.<br />
<br />
Добавят се към пилето. Добавя се подправката и малко сол, олиото също. Долива се вода и се пече на 200 С.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-23799322615070401982009-11-14T07:12:00.000-08:002014-10-29T07:13:13.507-07:000033: Рецепти за ястия от агнешко месо.<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко печено + картофи.<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
агнешко месо - 1 кг<br />
картофи - 1 кг<br />
олио<br />
червен пипер<br />
черен пипер<br />
сол<br />
джоджен<br />
бира - 1 чаша<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Намазва се добре парчето месо с олио, сол, чер и червен пипер. Картофите се нарязват на едри парчета, подправят се със сол и червен пипер.<br />
<br />
В тавата се слага малко олио, картофите, месото, стръкчета джоджен и чаша бира. Покрива се с фолио и се пече на 180°C около 1 час.<br />
<br />
Когато е готово, фолиото се отстранява и се дозапича още 10 мин.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-88598088230874710552009-11-08T06:50:00.000-08:002014-10-29T06:51:15.881-07:000032: Рецепти за ястия от агнешко месо.<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко за празник.<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
агнешко месо - 1 кг<br />
домати - 4 - 5 бр<br />
лук - 3 глави<br />
моркови - 3 бр<br />
тиквички - 2 бр<br />
пресен лук - 2 стръка<br />
чесън - 6 - 7 скилидки<br />
зелена чушка - 1 бр<br />
червена чушка - 1 бр<br />
червен пипер - 1 супена лъжица<br />
олио - 2 супени лъжици<br />
целина - 1 средна глава<br />
магданоз<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Месото се нарязва на хапки и се запържва в олиото заедно с едро нарязания лук.<br />
Прибавят се нарязаните на кубчета тиквички и морковите на кръгчета и се задушават 5 минути.<br />
<br />
Добавя се червен пипер. Прибавят се едро нарязаните обелени домати и чушките, заедно с пресния лук, счуканите скилидки чесън и част от целината.<br />
<br />
Задушава за около час на слаб котлон или в гювеч на фурна - докато омекне месото.<br />
<br />
Поднася се като се поръсва с магданоз, или листа от целината.<br />
<br />
За гарнитура можете да се понесе ориз със зеленчуци или туршия и чаша червено вино.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-55015629166454800932009-11-07T06:49:00.000-08:002014-10-29T06:50:04.631-07:000031: Рецепти за ястия от агнешко месо.<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко печено + зелен лук.<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
агнешко месо - 1 кг.<br />
зелен лук - 3 стръка<br />
олио - 5 супени лъжици<br />
червен пипер - 2 чаени лъжици<br />
черен пипер - 2 чаени лъжици<br />
вода - 2 чаени чаши<br />
сол<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Месото се нарязва на порции и се потапя в смес от олиото, солта, червения и черния пипер и 1 чаша вода.<br />
<br />
Парчетата се нареждат в тавичка и отгоре се посипва нарязания зелен лук.<br />
<br />
Долива се чаша вода, покрива се с фолио и се пече в загрята фурна го готовност (около 2 - 3 часа).</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-58296043925022499442009-11-03T06:44:00.000-08:002014-10-29T06:47:59.023-07:000030: Рецепти за ястия от агнешко месо.<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко за Великден.<br />
<br />
Вкусна и лесна рецепта за Великденско агнешко.<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
агнешко месо - 2- 2,5 кг.<br />
картофи - 1 кг.<br />
зелен лук - 4 - 5 връзки<br />
джоджен - 1 връзка<br />
магданоз - 1 връзка<br />
червено вино - 1 чаена чашка<br />
червен пипер - 1 чаена лъжичка<br />
брашно - 2 супени лъжици<br />
чубрица - 1 чаена лъжичка<br />
вода - 1 чаена чашка<br />
черен пипер<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Агнешкото се почиства и измива добре. Осолява се леко. Правят се разрези с ножа и месото се отделя на парчета.<br />
<br />
От червения пипер, брашното, чубрицата и водата се приготвя марина, в която потапяме парчетата агнешко месо и ги подреждаме в тава.<br />
<br />
Заливаме с виното и останалата марина. Завиваме тавата с алуминиево фолио и печем около 2 часа на умерено силна фурна.<br />
<br />
Картофите се измиват, нарязват и се прибавят в тавата с месото. Пече се вече без фолио.<br />
<br />
Нарязва се пресния лук и магданоз и прибавя се в тавата при месото и всичко се разбърква добре.<br />
<br />
Запича се още 1 - 2 минути и се сервира.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-61473000986555776192009-11-02T11:49:00.000-08:002014-10-29T06:43:22.611-07:000029: Рецепти за ястия от агнешко месо.<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко по селски.<br />
<br />
Продукти по рецептата:<br />
агнешки бут - 1 кг<br />
зелен лук - 2 връзки<br />
джоджен - 1 връзка<br />
девесил - 1 връзка<br />
спанак (лапад) - 1/3 кг<br />
картофи -<br />
олио<br />
сол<br />
чер пипер<br />
червен пипер<br />
Приготвяне на рецептата.<br />
<br />
Две връзки зелен лук и по една връзка пресен джоджен и девесил се нарязват на ситно. Разстилат се в дълбока тава.<br />
<br />
Оформените от агнешки бут порции се потапят в смес от равни части олио, сол, черен и червен пипер.<br />
<br />
Мръвките се подреждат върху зеленчуците. Всичко се покрива с дебели листа от спанак.<br />
<br />
Заливат се с вода, колкото да се покрият. Тавата се покрива плътно с алуминиево фолио и се слага във фурната. Пече се два часа на умерена температура.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-35857729381897546552009-11-01T11:42:00.000-08:002014-10-29T06:41:49.016-07:000028: Рецепти за ястия от агнешко месо.<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко грах.<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
агнешко месо - 1 кг<br />
грах - 1/5 кг<br />
лук - 4 глави<br />
магданоз - 1/2 връзка<br />
зехтин<br />
червен пипер лют - 1 чаена чашка<br />
куркума - 1 чаена чашка<br />
кимион - 1 чаена чашка,<br />
червен пипер - 3 супени лъжици<br />
сол<br />
<br />
Приготвяне на рецептата: <br />
Лукът се нарязва и се запържва заедно с месото в сгорещения зехтин, докато се поизпари сокът.<br />
<br />
Добавят се подправките и солта. Пържи се, докато остане само на мазнина.<br />
<br />
Добавя се 1 литър вряща вода. Огънят се намалява и се вари около 35 - 40 минути.<br />
<br />
Когато месото се свари, слага се грахът и се вари още десетина минути.<br />
<br />
Подправя се с кимион и сол, и се поръсва с нарязан магданоз.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-90970893220752258342009-10-27T10:19:00.000-07:002014-10-27T08:26:21.070-07:000027: Рецепти за ястия от агнешко месо<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за сарма кебап.<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
агнешки дреболии - 1 кг.<br />
було<br />
зелен лук - 1 връзка<br />
магданоз - 1/2 връзка<br />
джоджен - 3 - 4 стръка<br />
черен пипер<br />
червен пипер<br />
сол<br />
Продукти за застройка:<br />
прясно мляко - 2 чаени чаши<br />
яйца - 2 бр.<br />
брашно - 2 супени лъжици<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
Дреболийте се измиват. Нарязват се надребно. След това се посоляват.<br />
Варят се в тенджера. Пяната се изгребва периодично.<br />
<br />
След това сварените дреболии се запържват леко в олио. Изцеждат се от мазнината и се разбъркват с нарязан на ситно зелен лук, магданоз и джоджен. Поръсва се с червен и черен пипер и сол на вкус.<br />
<br />
Булото се нарязва на парчета и в него се завиват сарми от свалените, запържени и подправени дреболии. Подреждат се в тавичка и се заливат с вода или бульон.<br />
<br />
Пече се до зачервяване в предварително загрята фурна.<br />
Поднася се със зелена салата или със застройка от прясно мляко, яйца и брашно в показаните по-горе количества.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-65829946457744854662009-10-26T10:17:00.000-07:002014-10-27T08:25:09.478-07:000026: Рецепти за ястия от агнешко месо<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за печен агнешки дроб в було.<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
агнешки черен дроб<br />
було<br />
черен пипер<br />
сол<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Черния дроб се нарязва на по-големи парчета и се загъва в булото. Подправя се на вкус с черен пипер и сол. Пече се на фурна.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-62646345223500629672009-10-25T09:59:00.000-07:002014-10-27T08:23:35.127-07:000025: Рецепти за ястия от агнешко месо<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко ризото.<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
агнешки дреболии - 1/3 кг.<br />
ориз - 1 и 1/2 чаена чашка<br />
зелен лук - 1 връзка<br />
кромид лук - 1 глава<br />
магданоз - 1/2 връзка<br />
джоджен - 2-3 стръка<br />
олио - 2 - 3 супени лъжици<br />
черен пипер<br />
сол<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Дреболиите се измиват и нарязват наситно. След това се натриват със сол.<br />
Всичко се слага в тенджера с вода и се вари. Пяната се отстранява.<br />
<br />
В тавичката се нарязва на ситно кромид лука и се добавят сварените дреболии, измития ориз и се подправя с черен пипер и сол на вкус. Долива се вода или бульон.<br />
<br />
Пече се на фурна.<br />
<br />
Ризотото се поднася поръсено с нарязан на ситно магданоз и джоджен.<br />
<div>
<br /></div>
</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-42779320782319715352009-10-24T09:11:00.000-07:002014-10-27T08:22:38.521-07:000024: Рецепти за ястия от агнешко месо.<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко печено - друг вид.<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
агне или агнешко бутче<br />
масло - 1 пакетче<br />
зелен лук - 6-7 връзки<br />
зелен чесън - 1 връзка<br />
червен пипер - 2 супени лъжици<br />
чубрица - 1 супена лъжица<br />
чесън - 2 -3 скилидки<br />
черен пипер<br />
сол<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Агнето или бутчето се почиства и измива. Посолява се. Намазва се с разбитото масло + скилидките чесън, + червения пипер, + чубрицата, + черния пипер.<br />
<br />
Поставя се в тава и се налива 1 пръст вода. Месото може да се повдигне на чисти и забелени пръчки за по-добро изпичане.<br />
<br />
Пече се на умерен огън, като от време на време се полива с отделения в тавичката сос. Когато месото е почти готово, добавя се нарязания на ситно зелен лук и чесън. </div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-22632527309326859092009-10-23T08:21:00.000-07:002014-10-27T08:21:44.624-07:000023: Рецепти за ястия от агнешко месо<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко печено с ориз.<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
агнешко месо - 1.5 кг<br />
пресни гъби - 1/5 кг<br />
девисил - 1 връзка<br />
масло - 1 пакетче‘e<br />
ориз - 1 чаена чаша<br />
червен пипер<br />
черен пипер<br />
сол<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Месото се нарязва на порции и се овалва с разтопено масло, червен пипер, черен пипер и сол.<br />
<br />
Поставя се в тава, долива се 1 - 2 чаени чашки с вода. Покрива се с фолио.<br />
<br />
Пече се около 2 часа. След изпичането месото се отделя в тенджера. В соса, останал в тавата, се добавя ориз, нарязани гъби, нарязан девесил и се долива още вода. Запича се.<br />
<br />
Поднася се на порции печено агнешко с ориз.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-76357265806500134082009-10-22T22:50:00.000-07:002014-10-27T08:20:56.254-07:000022: Рецепти за ястия от агнешко месо<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко печено с картофи - друг вид.<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
агнешко месо<br />
картофи - 1 кг<br />
бира - 1 бутилка (половинка)<br />
червен пипер<br />
олио<br />
сол<br />
черен пипер<br />
джоджан<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Намазва се месото много добре смес от олио, сол, черен и червен пипер.<br />
<br />
Картофите се нарязват на едро, подправят се със сол и червен пипер.<br />
<br />
В тавичката се залива малко олио. Нареждат се картофите, месото, стръкчета джоджен и се полива с бирата.<br />
<br />
Покрива се тавата с фолио и се пече на 180 С до готовност. Към края се маха фолиото и се запича още 10 минути.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-73681410383488216822009-10-21T22:25:00.000-07:002014-10-27T08:19:09.143-07:000021: Рецепти за ястия от агнешко месо.<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко печено - друг, по-сложен вид.<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
агнешко месо - 1.5 кг<br />
ориз - 1 чаена чашка<br />
олио - 3 супени лъжици<br />
червен пипер - 2 супени лъжици<br />
пресен лук - 3 връзки<br />
джоджен - 2 връзки<br />
лимон - 1 бр.<br />
масло - 3 супени лъжици<br />
мащерка,<br />
розмарин,<br />
салвия,<br />
куркума,<br />
чесън<br />
сол,<br />
черен пипер<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Сокът от лимона, олиото, червеният пипер, мащерката, салвията, розмаринът, солта и черният пипер се разбъркват в купичка.<br />
<br />
Агнешкото месо се измива и се намазва с подправките. Оставя се за през нощта в хладилника.<br />
<br />
Пресният лук и джодженът се нарязват на ситно и се поставят в глинено гювече (може и на фурна, в тава с фолио). Агнешкото месо се поставя отгоре, поръсва се с масло и се доливат 2- 3 чаени чаши гореща вода.<br />
<br />
Покрива се с капака и се пече в умерена фурна за 1 час. Изважда се от фурната, поставя се добре измитият ориз, долива се още 1 - 2 чаени чаши гореща вода и пак се запича под капак за още половин час.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-81446491508086177772009-10-20T22:23:00.000-07:002014-10-27T08:17:21.623-07:000020: Рецепти за ястия от агнешко месо.<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко месо с ориз.<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
агнешко месо - 1/2 кг<br />
ориз - 1 чаена чаша<br />
лапад - 1/3 кг<br />
лук - 10 стръка<br />
олио - 1 кафяна чащка<br />
джоджен<br />
черен пипер<br />
сол<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Агнешкото месо се нарязва на порции. Запържва се в загрятото олио. Добавя се нарязаната бяла част на зеления лук. Запържва се.<br />
<br />
Добавят се две чаени чаши вода и зелената част на лука. Задушава до полусваряване на месото. Добавя се около 1 л вода. Като заври слагате ориза и лапада.<br />
<br />
Ориза се разварява добре. Ако е нужно добавете още вода. Малко преди да се отстрани от огъня добавете и джоджена.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-78611071385330116892009-10-19T22:17:00.000-07:002014-10-27T08:16:19.997-07:000019: Рецепти за ястия от агнешко месо.<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко курбан.<br />
<br />
Продукти за рецептата:<br />
агнешко месо - 0.5 кг<br />
сол<br />
черен пипер<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Месото се измива и залива със студена вода. Поставя се да ври на тих огън за около 2 часа. Пяната се изгребва.<br />
<br />
Един час след като заври се добавя сол на вкус. Черният пипер се слага преди свалянето от огъня. Добре приготвеният курбан е с бистър сос.<br />
<br />
Поднася се с варен ориз.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-53893526107878054812009-10-18T21:34:00.000-07:002014-10-27T08:15:15.200-07:000018: Рецепти за ястия от агнешко месо<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко задушено.<br />
<br />
Продукти по рецептата:<br />
агнешки бут - 3/4 кг<br />
заквасена сметана - 2 чаени чашки<br />
стар лук - 1/2 кг.<br />
бяло вино - 1/2 л.<br />
зелен лук - 2 връзки<br />
пресен спанак - 1/2 кг.<br />
олио - 1 чаена чашка<br />
чесън - 3 скилидки<br />
сол<br />
черен пипер<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Месото се нарязва на дребно, почиства се от мазнина и се подсушава. Старият лук се нарязва на полумесеци, а чесъна - на ситно.<br />
<br />
Загрява се олиото на силен огън, месото се запържва от всички страни докато направи коричка.<br />
<br />
Добавя се лукът, бърка се, докато потъмнее. Слага се чесъна и се полива с виното. Задушава се на тих огън за около 1 час. Нарязват се зеленият лук и спанака. Лукът се слага 10 минути преди, а спанака 5 минути преди да е готово ястието.<br />
<br />
Поднасяне:<br />
<br />
Сметаната се посолява и се добавя счукан чесън. Поднася се отделно към всяка порция.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-62329910355376531032009-10-17T21:31:00.000-07:002014-10-27T08:12:24.969-07:000017: Рецепти за ястия от агнешко месо.<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко в гърне.<br />
<br />
Продукти по рецептата:<br />
агнешко месо - 1 кг<br />
пресни малки картофи - 1/2 кг<br />
кисело мляко - 1/2 кг<br />
моркови - 2 - 3 бр.<br />
гъби - 1/3 кг.<br />
зелени чушки - 3 бр.<br />
зелен лук - 2 връзки<br />
чесън - 1 - 2 скилидки<br />
сол<br />
черен пипер<br />
червен пипер<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Измива се и се нарязва агнешкото месо. Зеленият лук, морковите, гъбите и чушките се нарязват, а картофите се оставят цели. Продуктите се нареждат в гърне, поставят се чесъна и подправките, залива се с вода и олио.<br />
<br />
Слага се в предварително загрята на 250 градуса фурна. Когато месото е почти готово, залива се с киселото мляко и се запича.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4172720981492290656.post-35131286799181223832009-10-16T21:29:00.000-07:002014-10-27T08:07:39.753-07:000016: Рецепти за ястия от агнешко месо<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Рецепта за агнешко бутче - друга.<br />
<br />
Продукти по рецептата:<br />
агнешко бутче - 1 бр.<br />
чесън - 2 - 3 големи глави<br />
чесън - 4-5 скилидки<br />
мащерка - 1 връзка<br />
масло - 3 супени лъжици<br />
черен пипер<br />
сол<br />
бяло вино - 1 бутилка<br />
Приготвяне на рецептата:<br />
<br />
Смесва се половината масло със солта, черния пипер и начукан чесън. Разбърква се. С тази смес се натрива агнешкото бутче и се поставя в тава. Край него се нареждат нарязани на две глави чесън.<br />
<br />
Пече се около 20 минути. Поръсва се бутчето и около него мащерка. Налива се виното, загрято до кипване. Покрива се тавата с фолио. Пече се още 2 3 часа.<br />
<br />
Изваждат се агнешкото бутче и главите чесън от тавата. Поставя се тавата на котлон, загрява се соса от печенето. Добавя се останалото масло и изпечения и смачкан чесън и оври докато се сгъсти.<br />
<br />
Поднасяне:<br />
<br />
Подправяме на вкус със сол и черен пипер и поднасяме соса с бутчето.</div>
Ива Георгиеваhttp://www.blogger.com/profile/13183014561514587916noreply@blogger.com0